- ارسال شده در ۱۴۰۱ مهر ۲۸ ساعت ۱۱:۴۰
- توسط علی حیدری
- ۰ نظر
- در
سوپاپ های ایمنی
انواع دریچه ایمنی
توضیح کامل در مورد انواع مختلف شیرهای اطمینان هایستک موجود، از جمله عملکرد، مواد ساخت و ساز و لوازم جانبی.
انواع شیرهای ایمنی
طیف گسترده ای از سوپاپ های ایمنی برای برآورده کردن کاربردهای مختلف و معیارهای عملکرد مورد نیاز صنایع مختلف وجود دارد. علاوه بر این، استانداردهای ملی انواع مختلفی از شیر ایمنی را تعریف می کنند.
استاندارد ASME I و استاندارد ASME VIII برای کاربردهای دیگ بخار و مخازن تحت فشار و استاندارد ASME/ANSI PTC 25.3 برای شیرهای اطمینان هایستک و شیرهای کمکی تعریف زیر را ارائه می دهد. این استانداردها ویژگی های عملکرد و همچنین تعریف انواع مختلف شیرهای اطمینان هایستک مورد استفاده را تعیین می کنند:
شیر ASME I - یک شیر اطمینان هایستک مطابق با الزامات بخش I از کد مخزن تحت فشار ASME برای کاربردهای دیگ بخار که در 3٪ فشار بیش از حد باز می شود و در عرض 4٪ بسته می شود. معمولاً دارای دو حلقه دمنده است و با مهر هیئت ملی "V" مشخص می شود.
دریچه ASME VIII - یک شیر ایمنی که مطابق با الزامات بخش هشتم کد مخازن تحت فشار ASME برای کاربردهای مخازن تحت فشار است که در 10٪ فشار بیش از حد باز می شود و تا 7٪ بسته می شود. با مهر «UV» هیئت ملی شناسایی شده است.
شیر ایمنی بالابر پایین - موقعیت واقعی دیسک ناحیه تخلیه شیر را تعیین می کند.
شیر اطمینان هایستک کامل بالابر - منطقه تخلیه با موقعیت دیسک تعیین نمی شود.
سوپاپ اطمینان کامل - شیر اطمینانی که هیچ برآمدگی در سوراخ ندارد و در آن سوپاپ تا حدی بالا میرود که حداقل سطح در هر بخش، در یا زیر نشیمنگاه، به دهانه کنترل تبدیل شود.
شیر ایمنی معمولی - محفظه فنر به سمت تخلیه تخلیه می شود، از این رو ویژگی های عملیاتی مستقیماً تحت تأثیر تغییرات در فشار برگشتی به شیر قرار می گیرند.
شیر ایمنی متعادل - یک شیر متعادل دارای ابزاری برای به حداقل رساندن اثر فشار برگشتی بر ویژگی های عملیاتی شیر است.
شیر کاهش فشار با کارکرد پایلوت - دستگاه کاهش دهنده اصلی با یک دستگاه کاهش فشار کمکی خودفعال ترکیب شده و توسط آن کنترل می شود.
سوپاپ تسکین دهنده ایمنی با نیروی کار - یک شیر فشار شکن که در آن دستگاه اصلی کاهش فشار با دستگاهی که به منبع خارجی انرژی نیاز دارد ترکیب شده و توسط آن کنترل می شود.
انواع شیر اطمینان زیر در استاندارد DIN 3320 تعریف شده است که مربوط به شیرهای اطمینان هایستک فروخته شده در آلمان و سایر نقاط اروپا می باشد:
شیر ایمنی استاندارد - شیری که پس از باز شدن، به درجه بالابری لازم برای تخلیه جریان جرم در یک افزایش فشار بیش از 10 درصد می رسد. (شیر با یک عمل نوع پاپ مشخص می شود و گاهی اوقات به عنوان بالابر بالا شناخته می شود).
شیر اطمینان هایستک کامل بالابر (Volhub) - شیر اطمینانی که پس از شروع بالابر، به سرعت در یک افزایش فشار 5٪ تا بالابر کامل باز می شود که توسط طراحی محدود شده است. میزان بالابر تا باز شدن سریع (محدوده متناسب) نباید بیش از 20 درصد باشد.
شیر اطمینان هایسستک با بار مستقیم - شیر اطمینانی که در آن نیروی باز شدن زیر دیسک سوپاپ با نیروی بسته شدن مانند فنر یا وزنه مخالف است.
سوپاپ ایمنی متناسب - شیر اطمینانی که کم و بیش به طور پیوسته نسبت به افزایش فشار باز می شود. باز شدن ناگهانی در محدوده بالابر 10٪ بدون افزایش فشار رخ نمی دهد. پس از باز شدن در فشار بیش از 10٪، این شیرهای اطمینان هایستک به بالابر لازم برای تخلیه جریان جرم دست می یابند.
شیر اطمینان دیافراگمی - یک شیر اطمینان با بار مستقیم که در آن عناصر خطی متحرک و دوار و فنرها در برابر اثرات سیال توسط یک دیافراگم محافظت می شوند.
سوپاپ ایمنی دم - یک شیر اطمینان با بار مستقیم که در آن عناصر و فنرهای کشویی و (جزئی یا کامل) چرخان در برابر اثرات سیالات توسط یک دم محافظت می شوند. دمها ممکن است به گونهای باشد که تأثیرات فشار برگشتی را جبران کند.
شیر ایمنی کنترل شده - شامل یک شیر اصلی و یک دستگاه کنترل است. همچنین شامل شیرهای اطمینان مستقیم با بارگذاری تکمیلی است که در آنها تا رسیدن به فشار تنظیم شده، نیروی اضافی نیروی بسته شدن را افزایش می دهد.
EN ISO 4126 تعاریف زیر را از انواع شیر اطمینان فهرست می کند:
سوپاپ ایمنی - شیر اطمینانی که به طور خودکار، بدون کمک هیچ انرژی دیگری غیر از سیال مربوطه، مقداری از سیال را تخلیه می کند تا از تجاوز از فشار ایمن از پیش تعیین شده جلوگیری کند، و برای بسته شدن مجدد و جلوگیری از آن طراحی شده است. جریان بیشتر سیال پس از بازیابی شرایط فشار معمولی سرویس. توجه داشته باشید؛ شیر را می توان با عمل پاپ (باز شدن سریع) یا با باز شدن متناسب (نه لزوما خطی) با افزایش فشار بر فشار تنظیم شده مشخص کرد.
شیر ایمنی با بار مستقیم - شیر اطمینانی که در آن بارگذاری به دلیل فشار سیال در زیر دیسک شیر فقط با یک وسیله بارگذاری مستقیم مکانیکی مانند وزنه، اهرم و وزنه یا فنر مخالف است.
سوپاپ ایمنی کمکی - شیر اطمینانی که با استفاده از مکانیزم کمکی برقی ممکن است علاوه بر فشاری کمتر از فشار تنظیم شده بلند شود و حتی در صورت خرابی مکانیزم کمکی، تمام الزامات ایمنی را رعایت کند. شیرهای ارائه شده در استاندارد
شیر اطمینان هایستک با بار اضافی - شیر اطمینانی که تا زمانی که فشار در ورودی به شیر اطمینان به فشار تنظیم شده برسد، نیروی اضافی دارد که نیروی آب بندی را افزایش می دهد.
توجه داشته باشید؛ این نیروی اضافی (بار اضافی)، که ممکن است با استفاده از یک منبع انرژی اضافی تامین شود، زمانی که فشار در ورودی شیر اطمینان هایستک به فشار تنظیم شده برسد، به طور قابل اعتمادی آزاد می شود. مقدار بارگذاری تکمیلی به گونه ای تنظیم شده است که اگر چنین بارهای تکمیلی آزاد نشود، شیر اطمینان هایستک ظرفیت تخلیه تایید شده خود را در فشاری که بیش از 1.1 برابر حداکثر فشار مجاز تجهیزات مورد محافظت نباشد به دست می آورد.
شیر ایمنی با کارکرد پایلوت - شیر اطمینانی که عملکرد آن توسط سیال تخلیه شده از شیر پایلوت شروع و کنترل می شود که خود یک شیر اطمینان هایستک با بار مستقیم و مشروط به الزامات استاندارد است.
جدول زیر به طور خلاصه عملکرد انواع مختلف شیر اطمینان تعیین شده توسط استانداردهای مختلف را نشان می دهد.
شیرهای ایمنی معمولی
ویژگی مشترک بین تعاریف شیرهای ایمنی معمولی در استانداردهای مختلف، این است که ویژگیهای عملیاتی آنها تحت تأثیر هرگونه فشار معکوس در سیستم تخلیه قرار میگیرد. توجه به این نکته مهم است که کل فشار برگشتی از دو جزء تولید می شود. فشار برگشتی روی هم قرار گرفته و فشار برگشتی ساخته شده:
فشار برگشتی روی هم - فشار استاتیکی که در سمت خروجی یک شیر بسته وجود دارد.
فشار برگشتی داخلی - فشار اضافی ایجاد شده در سمت خروجی هنگام تخلیه شیر.
متعاقباً، در یک شیر اطمینان معمولی، تنها فشار برگشتی روی مشخصه باز شدن و مقدار تنظیم تأثیر میگذارد، اما فشار برگشتی ترکیبی مشخصه blowdown و مقدار نشستن مجدد را تغییر میدهد.
استاندارد ASME/ANSI طبقه بندی بیشتری را انجام می دهد که دریچه های معمولی دارای یک محفظه فنری هستند که به سمت تخلیه شیر تخلیه می شود. اگر محفظه فنر به اتمسفر هوا داده شود، هر گونه فشار برگشتی روی هم بر ویژگی های عملیاتی تأثیر می گذارد. این را می توان از شکل 9.2.1 مشاهده کرد، که نمودارهای شماتیک دریچه هایی را نشان می دهد که محفظه فنر آنها به سمت تخلیه شیر و اتمسفر تخلیه می شود.
با در نظر گرفتن نیروهای وارد بر دیسک (با مساحت AD) می توان دریافت که نیروی باز کننده مورد نیاز (معادل حاصل ضرب فشار ورودی (PV) و ناحیه نازل (AN)) مجموع نیروی فنر است ( FS) و نیروی ناشی از فشار برگشتی (PB) که در بالا و پایین دیسک اعمال می شود. در مورد محفظه فنری که به سمت تخلیه سوپاپ هوا میرود (یک دریچه ایمنی معمولی ASME، به شکل 9.2.1 (الف) مراجعه کنید)، نیروی باز مورد نیاز عبارت است از:
PV AN = FS + PB AD - PB (AD - AN ) که به معادله 9.2.1 ساده می شود
بنابراین، هرگونه فشار برگشتی روی هم، نیروی بسته شدن را افزایش می دهد و فشار ورودی مورد نیاز برای بلند کردن دیسک بیشتر است.
در مورد دریچه ای که محفظه فنر آن به اتمسفر تخلیه می شود (شکل 9.2.1b)، نیروی باز مورد نیاز عبارت است از:
بنابراین، فشار برگشتی روی هم با فشار مخزن برای غلبه بر نیروی فنر عمل می کند و فشار باز شدن کمتر از حد انتظار خواهد بود.
در هر دو مورد، اگر فشار معکوس روی هم قابل توجهی وجود داشته باشد، باید اثرات آن بر فشار تنظیم شده هنگام طراحی یک سیستم شیر اطمینان در نظر گرفته شود.
هنگامی که دریچه شروع به باز شدن می کند، اثرات فشار برگشتی ایجاد شده نیز باید در نظر گرفته شود. برای یک شیر اطمینان معمولی با محفظه فنری که به سمت تخلیه شیر تخلیه شده است، به شکل 9.2.1 (الف) مراجعه کنید، اثر فشار برگشتی ایجاد شده را می توان با در نظر گرفتن معادله 9.2.1 و با توجه به این که یک بار دریچه شروع به باز شدن می کند، فشار ورودی مجموع فشار تنظیم شده، PS، و فشار اضافی، PO است.
(PS + PO) AN = FS + PB AN که به معادله 9.2.3 ساده می شود
سوپاپ های اطمینان متعادل
شیرهای ایمنی متعادل آنهایی هستند که ابزاری برای از بین بردن اثرات فشار برگشتی را در خود جای داده اند. برای دستیابی به این هدف می توان از دو طرح اساسی استفاده کرد:
سوپاپ ایمنی متعادل از نوع پیستونی.
اگرچه انواع مختلفی از شیر پیستونی وجود دارد، اما آنها معمولاً از یک دیسک نوع پیستونی تشکیل شده اند که حرکت آن توسط یک راهنما با تهویه محدود می شود. سطح بالای پیستون، AP، و ناحیه صندلی نازل، AN، به صورت مساوی طراحی شده اند. این بدان معنی است که سطح مؤثر هر دو سطح بالا و پایین دیسک در معرض فشار برگشتی برابر است و بنابراین هر نیروی اضافی متعادل می شود. بعلاوه، درپوش فنری طوری تهویه می شود که سطح بالایی پیستون تحت فشار اتمسفر قرار می گیرد، همانطور که در شکل 9.2.2 نشان داده شده است.
با در نظر گرفتن نیروهای وارد بر پیستون، مشخص می شود که این نوع شیر دیگر تحت تأثیر هیچ فشار برگشتی قرار نمی گیرد:
سوپاپ اطمینان متعادل از نوع دم.
یک دم با مساحت مؤثر (AB) معادل ناحیه نشیمنگاه نازل (AN) به سطح بالایی دیسک و به راهنمای دوک متصل می شود.
آرایش دم از فشار برگشتی در قسمت بالایی دیسک در ناحیه دم جلوگیری می کند. ناحیه دیسک فراتر از دم و ناحیه دیسک مقابل برابر هستند و بنابراین نیروهای وارد بر دیسک متعادل هستند و فشار برگشتی تأثیر کمی بر فشار باز شدن دریچه دارد.
دریچه دم اجازه می دهد تا هوا آزادانه به داخل و خارج دم هنگام انبساط یا انقباض جریان یابد.
هنگام استفاده از شیر ایمنی متعادل کننده دم، مشکل مهمی است، زیرا ممکن است فشار تنظیم شده و ظرفیت شیر را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین مهم است که مکانیزمی برای تشخیص هرگونه جریان سیال نامشخص از طریق دریچه های دم وجود داشته باشد. علاوه بر این، برخی از دریچههای ایمنی متعادل دارای یک پیستون کمکی هستند که برای غلبه بر اثرات فشار برگشتی در صورت خرابی دم استفاده میشود. این نوع شیر اطمینان هایستک معمولاً فقط برای کاربردهای حیاتی در صنایع نفت و پتروشیمی استفاده می شود.
علاوه بر کاهش اثرات فشار برگشتی، دمها همچنین برای جدا کردن راهنمای دوک و فنر از سیال فرآیند عمل میکنند، این مهم زمانی است که سیال خورنده است.
از آنجایی که شیرهای کاهش فشار متعادل معمولاً گرانتر از همتایان نامتعادل خود هستند، معمولاً فقط در مواردی استفاده میشوند که منیفولدهای فشار بالا اجتنابناپذیر باشند، یا در کاربردهای حیاتی که در آن فشار تنظیم یا دمش بسیار دقیق مورد نیاز است.
سوپاپ ایمنی با کارکرد خلبان
این نوع شیر اطمینان هایستک از خود محیط جاری، از طریق یک شیر پایلوت، برای اعمال نیروی بسته شدن روی دیسک شیر اطمینان استفاده می کند. شیر پایلوت خود یک سوپاپ اطمینان کوچک است.
دو نوع اصلی از شیر ایمنی که به صورت پایلوت کار می کند وجود دارد، یعنی نوع دیافراگمی و پیستونی.
نوع دیافراگمی معمولاً فقط برای کاربردهای فشار پایین در دسترس است و عملکردی از نوع متناسب را ایجاد می کند که مشخصه شیرهای کمکی مورد استفاده در سیستم های مایع است. بنابراین در سیستم های بخار کاربرد کمی دارند، در نتیجه در این متن مورد توجه قرار نخواهند گرفت.
شیر نوع پیستونی شامل یک شیر اصلی است که از یک دستگاه بسته کننده پیستونی شکل (یا مسدود کننده) و یک شیر پایلوت خارجی استفاده می کند. شکل 9.2.4 نموداری از یک نوع پیستونی معمولی را نشان می دهد که دریچه ایمنی با کارکرد خلبان انجام می شود.
آرایش پیستون و نشیمنگاه تعبیه شده در شیر اصلی به گونه ای طراحی شده است که سطح زیرین پیستون در معرض سیال ورودی کمتر از سطح بالای پیستون باشد. از آنجایی که هر دو انتهای پیستون با فشار یکسان در معرض سیال قرار می گیرند، این بدان معنی است که در شرایط عملیاتی سیستم معمولی، نیروی بسته شدن ناشی از ناحیه بالایی بالاتر، بیشتر از نیروی ورودی است. بنابراین نیروی رو به پایین حاصل، پیستون را محکم روی نشیمنگاهش نگه می دارد.
اگر فشار ورودی افزایش یابد، نیروی بسته شدن خالص روی پیستون نیز افزایش مییابد و اطمینان حاصل میکند که به طور مداوم یک خاموشی محکم برقرار میشود. با این حال، هنگامی که فشار ورودی به فشار تنظیم شده برسد، شیر پایلوت باز می شود تا فشار سیال بالای پیستون آزاد شود. با فشار سیال بسیار کمتری که بر روی سطح بالایی پیستون وارد می شود، فشار ورودی نیروی خالص به سمت بالا ایجاد می کند و پیستون از جای خود خارج می شود. این باعث می شود که دریچه اصلی باز شود و سیال فرآیند تخلیه شود.
هنگامی که فشار ورودی به اندازه کافی کاهش یافت، شیر پایلوت دوباره بسته میشود و از آزاد شدن بیشتر سیال از بالای پیستون جلوگیری میکند، در نتیجه نیروی خالص رو به پایین دوباره برقرار میشود و باعث میشود که پیستون دوباره بنشیند.
سوپاپ های ایمنی با کارکرد خلبان عملکرد فشار بیش از حد و دمش خوب را ارائه می دهند (دمش 2٪ قابل دستیابی است). به همین دلیل از آنها در جایی استفاده می شود که یک حاشیه باریک بین فشار تنظیم شده و فشار عملکرد سیستم مورد نیاز است. شیرهای پایلوت نیز در اندازههای بسیار بزرگتر موجود هستند، که آنها را به نوع ترجیحی شیر اطمینان برای ظرفیتهای بزرگتر تبدیل میکند.
یکی از نگرانیهای اصلی در مورد شیرهای ایمنی پایلوت این است که لولههای با سوراخ کوچک و اتصال پیلوت در معرض انسداد توسط مواد خارجی یا به دلیل جمعآوری میعانات در این لولهها هستند. این می تواند منجر به خرابی دریچه، چه در حالت باز یا بسته، بسته به جایی که انسداد رخ می دهد، شود.
شیرهای ایمنی بالابر کامل، بالابر بالا و پایین بالابر
اصطلاحات بالابر کامل، بالابر زیاد و بالابر پایین به میزان حرکتی که دیسک از موقعیت بسته خود به موقعیت مورد نیاز برای تولید ظرفیت تخلیه تایید شده متحمل می شود و اینکه چگونه بر ظرفیت تخلیه شیر تأثیر می گذارد اشاره دارد.
شیر اطمینان کامل بالابر شیری است که در آن دیسک به اندازه کافی بلند می شود، به طوری که ناحیه پرده دیگر بر ناحیه تخلیه تأثیر نمی گذارد. منطقه تخلیه و بنابراین ظرفیت شیر متعاقباً توسط ناحیه سوراخ تعیین می شود. این زمانی اتفاق می افتد که دیسک حداقل یک چهارم قطر سوراخ را بلند می کند. یک شیر اطمینان معمولی با بالابر کامل اغلب بهترین انتخاب برای کاربردهای بخار عمومی است.
دیسک یک شیر اطمینان هایستک بالابر حداقل 1/12 قطر سوراخ را بالا می برد. این بدان معنی است که ناحیه پرده و در نهایت موقعیت دیسک، ناحیه تخلیه را تعیین می کند. ظرفیت تخلیه دریچه های بالابر به طور قابل توجهی کمتر از شیرهای بالابر کامل است و برای یک ظرفیت تخلیه معین، معمولاً می توان یک شیر بالابر کامل را انتخاب کرد که اندازه اسمی آن چندین برابر کوچکتر از یک شیر بالابر متناظر باشد. که معمولاً مزیتهای هزینهای را به همراه دارد. علاوه بر این، دریچههای بالابر روی سیالهای تراکمپذیری که عملکرد آنها متناسبتر است، استفاده میشوند.
در شیرهای بالابر پایین، دیسک فقط 1/24 قطر سوراخ را بالا می برد. منطقه تخلیه به طور کامل توسط موقعیت دیسک تعیین می شود، و از آنجایی که دیسک فقط مقدار کمی را بالا می برد، ظرفیت ها بسیار کمتر از دریچه های بالابر کامل یا بالا است.
مصالح ساختمانی
به جز زمانی که دریچه های اطمینان در حال تخلیه هستند، تنها قسمت هایی که توسط سیال فرآیند خیس می شوند کانال ورودی (نازل) و دیسک هستند. از آنجایی که شیرهای ایمنی در شرایط عادی به ندرت کار می کنند، تمام اجزای دیگر را می توان از مواد استاندارد برای اکثر کاربردها تولید کرد. با این حال چندین استثنا وجود دارد که در این موارد باید از مواد خاصی استفاده شود که عبارتند از:
کاربردهای برودتی
سیالات خورنده
جایی که آلودگی مایعات تخلیه شده مجاز نیست.
هنگامی که شیر به یک منیفولد تخلیه می شود که حاوی محیط های خورنده است که توسط شیر دیگری تخلیه می شود.
اجزای اصلی حاوی فشار دریچه های ایمنی معمولاً از یکی از مواد زیر ساخته می شوند:
برنز - معمولاً برای شیرهای پیچی کوچک برای کارکرد عمومی در کاربردهای بخار، هوا و آب گرم (تا 15 بار) استفاده می شود.
چدن - به طور گسترده برای شیرهای نوع ASME استفاده می شود. استفاده از آن معمولاً به 17 بار گرم محدود می شود.
آهن SG - معمولاً در شیرهای اروپایی و برای جایگزینی چدن در شیرهای فشار بالاتر (تا 25 بار گرم) استفاده می شود.
فولاد ریخته گری - معمولاً در شیرهای فشار بالاتر (تا 40 بار گرم) استفاده می شود. شیرهای نوع فرآیندی معمولاً از بدنه فولادی ریخته گری با ساختار نازل کامل آستنیتی ساخته می شوند.
فولاد ضد زنگ آستنیتی - در مصارف غذایی، دارویی یا بخار تمیز استفاده می شود.
برای کاربردهای فشار بسیار بالا، قطعات حاوی فشار ممکن است از جامد جعل یا ماشینکاری شوند.
برای تمام شیرهای ایمنی، مهم است که قطعات متحرک، به ویژه دوک و راهنماها از موادی ساخته شوند که به راحتی تخریب یا خورده نشوند. از آنجایی که صندلی ها و دیسک ها دائماً با سیال فرآیند در تماس هستند، باید بتوانند در برابر اثرات فرسایش و خوردگی مقاومت کنند.
برای کاربردهای فرآیندی، فولاد ضد زنگ آستنیتی معمولاً برای صندلی ها و دیسک ها استفاده می شود. گاهی اوقات آنها برای افزایش دوام "روی ماهواره" هستند. برای سیالات بسیار خورنده، نازل ها، دیسک ها و نشیمنگاه ها از آلیاژهای خاصی مانند "monel" یا "hastelloy" ساخته می شوند.
فنر یک عنصر حیاتی دریچه ایمنی است و باید عملکرد قابل اعتمادی را در پارامترهای مورد نیاز ارائه دهد. شیرهای ایمنی استاندارد معمولاً از فولاد کربنی برای دماهای متوسط استفاده می کنند. فولاد تنگستن برای دمای بالاتر، کاربردهای غیر خورنده و فولاد ضد زنگ برای بخار خورنده یا تمیز استفاده می شود. برای کاربردهای گاز ترش و دمای بالا، اغلب از مواد خاصی مانند مونل، هاستلوی و اینکونل استفاده می شود.
گزینه ها و لوازم جانبی شیر ایمنی
با توجه به کاربردهای گسترده ای که در آن از شیرهای ایمنی استفاده می شود، گزینه های مختلفی وجود دارد:
مواد نشستن
یکی از گزینه های کلیدی، نوع مواد صندلی مورد استفاده است. صندلی های فلز به فلز، که معمولا از فولاد ضد زنگ ساخته می شوند، معمولاً برای کاربردهایی با دمای بالا مانند بخار استفاده می شوند. از طرف دیگر، دیسکهای ارتجاعی را میتوان بر روی هر یک از سطوح نشیمن یا هر دوی آنها که در آنها به خاموشی محکمتر نیاز است، معمولاً برای کاربردهای گاز یا مایع، ثابت کرد. این درج ها را می توان از تعدادی مواد مختلف ساخت، اما Viton، نیتریل یا EPDM رایج ترین آنها هستند. درج های مهر و موم نرم به طور کلی برای استفاده از بخار توصیه نمی شوند.
جدول 9.2.2 مواد نشیمن مورد استفاده در شیرهای ایمنی
اهرم ها
شیرهای ایمنی استاندارد به طور کلی دارای یک اهرم کاهش دهنده هستند که به منظور اطمینان از عملکرد آن در فشارهای بیش از 75 درصد فشار تنظیم شده، شیر را قادر می سازد به صورت دستی بلند شود. این معمولاً به عنوان بخشی از بررسی های معمول ایمنی یا در حین تعمیر و نگهداری برای جلوگیری از مصادره انجام می شود. نصب اهرم معمولاً از الزامات استانداردهای ملی و شرکت های بیمه برای کاربردهای بخار و آب گرم است. به عنوان مثال، آیین نامه دیگ بخار و مخزن فشار ASME بیان می کند که دریچه های فشار شکن باید دارای یک اهرم باشند تا در هوا، آب بالای 60 درجه سانتیگراد و بخار استفاده شوند.
اهرم استاندارد یا باز ساده ترین نوع اهرم موجود است. معمولاً در کاربردهایی که مقدار کمی نشت سیال به اتمسفر قابل قبول است، مانند سیستم های بخار و هوا استفاده می شود (شکل 9.2.5 (الف) را ببینید).
در مواردی که امکان فرار رسانه وجود ندارد، باید از یک اهرم بسته بندی شده استفاده شود. این از یک مهر و موم بسته بندی شده غده استفاده می کند تا اطمینان حاصل شود که مایع درون کلاهک قرار دارد (شکل 9.2.5 (ب) را ببینید).
برای سرویس هایی که نیازی به اهرم نیست، می توان از یک درپوش برای محافظت ساده از پیچ تنظیم استفاده کرد. اگر همراه با یک واشر استفاده شود، می توان از آن برای جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه ای به جو استفاده کرد (شکل 9.2.6 را ببینید).
ممکن است برای جلوگیری از باز شدن شیر در فشار تنظیم شده در حین تست هیدرولیک هنگام راه اندازی یک سیستم، از یک گاگ تست (شکل 9.2.7) استفاده شود. پس از آزمایش، پیچ گاگ برداشته می شود و قبل از اینکه شیر در خدمت قرار گیرد، با یک دوشاخه خالی کوتاه جایگزین می شود.
کلاه باز و بسته
مگر اینکه از دم یا آب بندی دیافراگم استفاده شود، سیال فرآیند وارد محفظه فنر (یا کاپوت) می شود.
مقدار سیال به طراحی خاص شیر اطمینان بستگی دارد. اگر انتشار این سیال در اتمسفر قابل قبول باشد، محفظه فنر ممکن است به اتمسفر تخلیه شود - یک کلاه باز. این معمولاً زمانی سودمند است که شیر اطمینان در سیالات با دمای بالا یا برای کاربردهای دیگ بخار استفاده می شود زیرا در غیر این صورت دمای بالا می تواند فنر را شل کند و فشار تنظیم شده شیر را تغییر دهد. با این حال، استفاده از کاپوت باز فنر و قطعات داخلی شیر را در معرض شرایط محیطی قرار می دهد که می تواند منجر به آسیب و خوردگی فنر شود.
هنگامی که سیال باید به طور کامل توسط شیر اطمینان (و سیستم تخلیه) محصور شود، لازم است از یک کاپوت بسته استفاده شود که به اتمسفر تخلیه نمی شود. این نوع محفظه فنر تقریباً به طور جهانی برای شیرهای پیچی کوچک استفاده می شود و در بسیاری از محدوده های شیر به طور فزاینده ای رایج می شود زیرا تخلیه سیال می تواند برای پرسنل خطرناک باشد به خصوص در بخار.
آب بندی دم و دیافراگم
برخی از شیرهای ایمنی، معمولاً آنهایی که برای کاربردهای آب استفاده می شوند، دارای یک دیافراگم یا دم انعطاف پذیر هستند تا فنر و محفظه بالایی شیر اطمینان را از سیال فرآیند جدا کنند (شکل 9.2.9 را ببینید).
دم یا دیافراگم الاستومری معمولاً در کاربردهای آب گرم یا گرمایش استفاده میشود، در حالی که از فولاد ضد زنگ در کاربردهای فرآیندی با استفاده از سیالات خطرناک استفاده میشود.
برای خرید این محصول می توانید با شماره های زیر تماس یگیرید:
86031739-86047201-09128446731
ارسال پاسخ
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.